PRVNÍ NÁVŠTĚVA DIVADLA LOUTEK V OSTRAVĚ, 16. ŘÍJNA 2014

V září 2014 nás oslovilo Divadlo loutek Ostrava, zda bychom měli zájem o představení, váhali jsme, ale vzhledem k tomu, že dětem se námi hrané inscenační hry velice líbili, rádi jsme této nabídky využili. Před samotnou návštěvou jsme si pomocí hry ukázali, co je to divadlo a jak se v divadle chováme. Děti byly plné očekávání, jakou pohádku uvidí. Pro všechny zúčastněné děti se jednalo o premiéru návštěvy divadla.

Po příjezdu k Divadlu loutek Ostrava si všechny děti zaujatě prohlížely exteriér budovy, se kterým se chtěly i vyfotografovat. Po odložení věcí do šatny jsme se přesunuli do prostor alternativní scény. Představení Aika ze ztracené pohádky začalo již na chodbě, kde nás Bernadeta dovedla do prostor, kde se má malovat, ale my jsme chtěli vidět pohádku. Posadili jsme se na malířské kyblíky a sledovali, co se bude dít. Příběh Aika ze ztracené pohádky byl zpracován poutavým způsobem, a to nejen hrou světla a stínu, ale také rytmickými melodiemi a postavami z nejrůznějších pohádek, které děti obklopovaly všude. Děti byly po celou dobu vtáhnuty do příběhu, jen několikrát se zalekli. Hodina uběhla jako voda a děti musely vystoupit z pohádkového světa. Na cestě zpět do klubu jsme se zastavili občerstvit v nedalekém Mléčném baru naproti, kde děti sdílely zážitky s jinými dětmi, s nimiž se v herně potkaly.

Návštěva Divadla loutek se ukázala jako výborný nápad, jelikož představení zaujalo všechny, od nejmladších až po nejstarší děti. Divadelní představení budou pravidelnou součástí programu klubu, a to ve frekvenci 1x měsíčně.